+30 2641- 0-33811 Mob. 6948 616676 Mon - Sat 09:00 - 21:00 3ο χλμ Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πιστοποίηση
ISO 9001:2008
Νο#1 βιομηχανία ηλιακών
στην Ελλάδα !
Ζητήστε Προσφορά

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ?

Πώς θα επιλέξω το σωστό ηλιακό θερμοσίφωνα?

 

Η Ηλιοθέρμ και οι άνθρωποί της είναι δίπλα σας, να βοηθήσουν για τη σωστή επιλογή του ηλιακού σας θερμοσίφωνα.

7 μέρες την εβδομάδα και όλη την ημέρα ήμαστε στην διάθεσή σας, να βρούμε την καλύτερη και οικονομικότερη λύση για εσάς.

Τη σωστή επιλογή του ηλιακού θερμοσίφωνα, την καθορίζουν διάφοροι παράγοντες που θα εξετάσουμε πιο κάτω.

Η κάθε οικία και οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει στην αγορά του ηλιακού θερμοσίφωνα, ο γνωστός μας, ο φίλος μας, η ο γείτονάς μας. Οι ανάγκες μας πιθανών να είναι διαφορετικές.

Πριν μας καλέσετε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με αυτό το κείμενο, έχοντας μια καλύτερη εικόνα, ούτως ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε απο μονοί σας τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, οι άνθρωποι της Ηλιοθέρμ, είναι δίπλα σας, να σας ακούσουν και να βοηθήσουν, για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο βασικότερος παράγοντας που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό στην αγορά του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στην οικία. Όσα περισσότερα άτομα, τόσο περισσότερα λίτρα.

Ο αμέσως επόμενος παράγοντας είναι η συχνότητα χρήσης των ατόμων αλλά και η ποσότητα σε ζεστό νερό χρήσης του κάθε ατόμου. Μην ξεχνάμε ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας δεν είναι μόνο για το μπάνιο μας. Είναι και για το πλύσιμο των πιάτων και για χρήση στο φαγητό. Ναί, το νερό των θερμοδοχείων της Ηλιοθέρμ είναι καθαρό και πόσιμο με πιστοποίηση iso. Μάλιστα είναι πιο καθαρό και από το ίδιο το νερό του δικτύου μας. Ο λόγος είναι ότι οι σωληνώσεις των δικτύων μεταφέρουν χώματα, άλατα, σκουριές και άλλα βαριά σωματίδια, τα οποία επικάθονται στο κάτω μέρος του θερμοδοχείου. Στην έξοδο του ζεστού δεν θα πάρουμε τα σωματιδια αυτά. Επίσης, η αύξηση της θερμοκρασίας εξοντώνει το μεγαλύτερο μέρος των μικρόβιων. Άρα πιο καθαρό νερό και από το κρύο νερό.

Ο τρίτος παράγοντας είναι οι θερμικές απώλειες στο ζεστό νερό χρήσης μέχρι να φτάσει το νερό στο εσωτερικο της οικίας μας. Οι απώλειες αυτές μπορεί να είναι η απόσταση και η θερμομόνωση του ελαστικού συνδέσμου από την ταράτσα μέχρι τον τελικό του προορισμό. Ο τρόπος που κάνουμε χρήση επηρεάζει την απόδοση σε σχέση με ένα όμοιο σύστημα. Στη σημερινή κοινωνία με τους γρήγορους ρυθμούς της, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να ζεσταθεί ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας για να γίνει χρήση του ζεστού νερού μόνο σε συγκεκριμένες ώρες. Έχουμε αυξημένες απαιτήσεις και θέλουμε να αποθηκεύει την κατάλληλη ποσότητα, για χρήση καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας για κάθε μέρα.  Επειδή λοιπόν είναι πολλοί οι λόγοι και με αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση κάθε ηλιακού συστήματος και λόγω του ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων για την καθημερινή μας χρήση σε ζεστό νερό η πιο σωστή επιλογή είναι να υπολογίσουμε με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις μας, για να φτάσει και ας περισσεύει, παρά να μη μας καλύπτει.

Η φιλοσοφία του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι αποθήκη ενέργειας και χρήση όταν και άν χρειαστούμε. Επειδή δέν έχουμε λοιπόν 24 ώρες την ημέρα ηλιοφάνεια, ούτε και κάθε μέρα, θα πρέπει να το προβλέψουμε αυτό για να έχουμε ζεστό νερό για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται ακόμη κι αν δεν έχουμε ηλιοφάνεια.

Το επόμενο πολύ βασικό που θα πρέπει να γνωρίζουμε για την λειτουργία ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι ότι ποτέ δεν μπορούμε να πάρουμε όλα τα λίτρα ζεστού νερού. Για να πάρουμε ζεστό νερό, πρέπει να μπει ταυτόχρονα κρύο νερό. Η θερμοκρασία λοιπον, συνεχώς μειώνετε. Αν είναι χειμώνας η θερμοκρασία που εισέρχεται μπορεί να είναι και κάτω των 5 βαθμών κελσίου. Άρα γρήγορη αποβολή της θερμοκρασίας αν έχουμε επιλέξει μικρό θερμοδοχείο. Μεγάλη αποθήκη για μεγαλύτερη κάλυψη για να μη χρειάζεται να καταναλώνουμε ρεύμα με την ηλεκτρική αντίσταση. Το μεγαλύτερο ηλιακό θα μας κάνει οικονομία, δεν είναι σε καμιά περίπτωση περιττό έξοδο. Αντιθέτως. Είναι μια επένδυση και μάλιστα πολύ έξυπνη.

Άλλος λόγος που βοηθά στην αγορά μεγαλυτέρου ηλιακού, είναι η ευκολία και η εξοικονόμηση του χρόνου μας. Αν έχουμε έναν μεγάλο και δυνατό ηλιακό θερμοσίφωνα, δεν χρειάζεται να καταναλώσουμε ενέργεια για να τον ζεστάνουμε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας όπως αναφέρθηκε, άρα και δεν χρειάζεται να περιμένουμε εκείνη τη στιγμή να ζεσταθεί. Έχει αποθηκεύσει ζεστό νερό και μας περιμένει.

Πολλοί, καταφεύγουν στην αγορά 120 η 160 λίτρων ηλιακού θερμοσίφωνα και η οικογένειά τους αποτελείτε από 4 άτομα. Στην προκειμένη τα 200 λίτρα θα ήταν η καλύτερη επιλογή.  Αυτό προσπαθούμε μέσω αυτού του κειμένου να σας βοηθήσουμε στη σωστή αγορά του ηλιακού σας συστήματος διότι δέν είναι εύκολο να γίνει μετά αναβάθμιση ή αλλαγή εκ των υστέρων.

Ο αριθμός ατόμων που δίνει η ίδια η εταιρεία Ηλιοθέρμ για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα 200 λίτρων στον κατάλογο της είναι 5 έως 6. Φυσικά και είναι σωστό. Όμως, συμφώνα με το κείμενο αυτό και τους λογούς που εξηγήσαμε, αν θέλουμε να έχουμε άνεση και μεγαλύτερη οικονομία, τα 200 λίτρα θα πρέπει να επιλεχθούν καί για μια τετραμελής οικογένεια.

Επενδύουμε περισσότερα για μια φορά, για να κερδίζουμε για μια ζωή.