+30 2641- 0-33811 Mob. 6948 616676 Mon - Sat 09:00 - 21:00 3ο χλμ Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πιστοποίηση
ISO 9001:2008
Νο#1 βιομηχανία ηλιακών
στην Ελλάδα !
Ζητήστε Προσφορά

Συχνές ερωτήσεις

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ;

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΛΗ. Όταν οι ακτίνες του ήλιου έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια του συλλέκτη, αυτή θερμαίνεται και μεταδίδει τη θερμότητα στους χάλκινους σωλήνες που ζεσταίνουν το αντιψυκτικό υγρό. Μόλις το υγρό ζεσταθεί, αρχίζει να ανεβαίνει προς το θερμοδοχείο με φυσικό τρόπο. Στη συνέχεια συναντά το εξωτερικό περίβλημα του θερμοδοχείου που θα απορροφήσει αυτήν τη θερμότητα το εσωτερικό δοχείο (καθαρό νερό χρήσης). Το αντιψυκτικό αρχίζει και κρυώνει και επιστρέφει από άλλη διαδρομή. Αυτή η διαδικασία-κυκλοφορία του νερού γίνεται όσο έρχεται σε επαφή ο συλλέκτης με τις ακτίνες του ήλιου.

ΠΟΙΑ ΤΟ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΛΙΑΚΟ;

Εξοικονόμηση ενέργειας. (ρεύμα ή πετρέλαιο) 300-500 € τον χρόνο.
ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ. Άμεσα ζεστό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (δυνατότητα αποθήκευσης ζεστού νερού για 48 ώρες).
Οικολογικότερη πηγή θέρμανσης, συμβάλλοντας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Γρήγορη απόσβεση ΣΕ 2 ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

Τι διάρκεια ζωής έχει ένας ηλιακός ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ;

Ανάλογα με τη συντήρηση του ηλιακού, την πίεση του δικτύου, τις καιρικές συνθήκες και την προστασία ΤΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες, η διάρκεια ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα ΗΛΙΟΘΕΡΜ κυμαίνεται ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 20 έως 30 χρόνια.

Κάθε πότε χρειάζεται service;

ΤΑ SERVICE ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ.
ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ, πρέπει να γίνεται έλεγχος στο τέλος του φθινοπώρου για τη στάθμη του κυκλώματος ΤΟΥ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.
ΣΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΑΛΑΤΑ, ΧΩΜΑΤΑ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΩΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΔΙΟ Η ΡΑΒΔΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ;

Είναι μία μεταλλική ράβδος που βρίσκεται στο εσωτερικό των θερμοδοχείων και προστατεύει τον ηλιακό από το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης και τα άλατα. Πρέπει να γίνεται έλεγχος για αντικατάσταση κάθε 3 έτη, ανάλογα με την σκληρότητα του νερού.
ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ZΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ! Η ΗΛΙΟΘΕΡΜ κατασκευάζει ηλιακούς θερμοσίφωνες με διπλή επίστρωση γυαλιού και ενδείκνυται για πόσιμο νερό με ευρωπαϊκή πιστοποίηση ISO DIN 4753/3. ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΕΠΙΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΛΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΜΑΤΟΣ.
ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΞΟΝΤΟΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΥΧΩΝ ΒΑΚΤΙΡΙΔΙΩΝ Η ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΑ.
ΑΦΟΒΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ.

INOX ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ;

Το κόστος του θερμοδοχείου 100% INOX αντιμαγνητικό (Νο 304) έχει υψηλό κόστος αγοράς, περίπου 2-3 φορές πάνω από τον τύπο GLASS, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου ίδια, άρα καθίσταται ασύμφορο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ Η ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ, ΑΛΛΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΙΝΟΧ. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΙΝΟΧ. Παράλληλα, παρουσιάζεται ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ φαινόμενο ΤΗΣ ηλεκτρόλυσης, ΠΟΥ φθείρει εσωτερικά τα τοιχώματα του χαλκού του συλλέκτη ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την καταστροφή του.

ΔΙΠΛΗΣ Η ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

Τριπλής ενέργειας χρησιμοποιούμε αν στην οικεία υπάρχει αυτόνομος λέβητας, αντλία θερμότητας ή ενεργειακό τζάκι με νερό για να έχουμε μεγαλύτερη εξασφάλιση ζεστού νερού χρήσης από τον ηλιακό όταν συνδεθεί με την ανάλογη πηγή θέρμανσης. Ο διπλής ενέργειας σημαίνει θέρμανση από τον ήλιο και με ηλεκτρική αντίσταση. ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 3ης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΒΗΤΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΒΗΤΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ 3ης, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 3ης ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ 2ης ΣΕ 3ης ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΕΥΡΩ. ΑΞΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ Η ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΙΤΑΝΙΟΥ;

Είναι μία εξελιγμένη μορφή συλλέκτη με ευαισθησία στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα τη μέγιστη απόδοση και με χαμηλή ηλιοφάνεια. Έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και μικρότερο μέγεθος, με καλύτερα αποτελέσματα.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ;

Είτε πλυντήριο ρούχων, είτε πλυντήριο πιάτων, μπορεί να δεχθεί ζεστό νερό αρκεί να ενδείκνυται η συγκεκριμένη συσκευή. Σε περίπτωση που δεν ενδείκνυται μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλβίδα ελέγχου θερμοκρασίας που θα την ρυθμίζουμε χειροκίνητα στην ίδια θερμοκρασία με την συσκευή μας.

ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Η ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗΣ;

Στον ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας τοποθετούνται μόνο οι συλλέκτες στην ταράτσα/κεραμοσκεπή και το θερμοδοχείο μπορούμε να «κρύψουμε» σε ένα άλλο σημείο. Έχουμε έτσι καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και καλύτερη απόδοση. Το μοναδικό μειονέκτημά του είναι το σχεδόν διπλάσιο κόστος.

Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Συνηθίζεται να τοποθετείται εκεί λόγω επάρκειας χώρου και ηλιοφάνειας. Αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο (αυλή, μπαλκόνι, κτλ).

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ;

Αν τα λίτρα του ηλιακού είναι αρκετά (200 ή 300) και δεν υπάρχει άλλη πηγή θέρμανσης του ζεστού νερού (3ης ενέργειας), τότε είναι ασύμφορο σε αρκετές περιπτώσεις να ζεσταίνουμε τα 200 λίτρα με ρεύμα. Κρατάμε και τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και ζεσταίνουμε λιγότερα λίτρα, άρα πιο οικονομικά και γρήγορα. Τέλος, χρειάζεται προσοχή στην εναλλαγή των σωληνώσεων σε διακόπτες/βάνες.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ;

Υπάρχει μία πιθανότητα να έχει καεί ο θερμοστάτης ή και η ίδια η αντίσταση. Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι ότι μετά την περίοδο του καλοκαιριού και τις υψηλές θερμοκρασίες έχει «πετάξει» – αφοπλίσει τη δεύτερη ασφάλειά του ο θερμοστάτης και χρειάζεται πάλι ενεργοποίηση.

ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ;

Ανάλογα με τα άτομα μιας οικογένειας και τη χρήση τους υπολογίζεται και η αγορά του αντίστοιχου ηλιακού. Κατά μέσο όρο χρειάζονται 40 με 50 λίτρα για την καθημερινή κατανάλωση ενός ατόμου. Για παραδειγμα, για 4 άτομα επαρκεί ο ηλιακός των 160 λίτρων. Αν ομως θελουμε να σκεφτουμε εξυπνα και πρακτικα, θα ηταν σωστο για 4 ατομα να επιλεξουμε τα 200 λιτρα. Ο λογος? Ανεση και στο ζεστο νερο χρησης διοτι και οι αναγκες μας πλεον ειναι αυξημενες. Στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αυξημένης ζήτησης για ζεστό νερό χρήσης, όπως το μπάνιο, σε σχέση με το παρελθόν. Αυξημένη χρήση και στο μπάνιο και στη κουζίνα και στο μαγείρεμα. Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι ακόμη κι αν δεν γίνει χρήση του ζεστού νερού την ιδία ημέρα που έχει ηλιοφάνεια, θα έχει αποθηκεύσει ενέργεια για την επομένη που μπορεί να μην έχει. Ακόμη όμως κι αν έχει ηλιοφάνεια, θα αρχίσει να ζεσταίνεται το προθερμασμένο νερό για να έχει καλή απόδοση και την επομένη ημέρα. Άρα? Έξυπνη αγορά είναι η μεγαλύτερη αποθήκευση ζεστού νερού.

Πόσο κοστίζει ένας ηλιακός ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ;

Το κόστος του ηλιακού διαφοροποιείται ανάλογα με τα λίτρα, το μέγεθος και την ποιότητα κατασκευής. Για τις ανάγκες μίας μέσης οικογένειας το κόστος ανέρχεται περίπου στα 800-900€.

ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ;

Η ΗΛΙΟΘΕΡΜ έχει εξειδικευμένους τεχνικούς για τη συντήρηση του ηλιακού. Μπορεί επίσης, να απευθυνθεί κανείς σε εξωτερικό συνεργάτη, υδραυλικό ή ακόμα και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μπορεί να προστατεύσει ή να συντηρήσει σωστά τον ηλιακό του με το ελάχιστο κόστος ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜ.

Ποιο το όφελος από το service;

Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα και με το τακτικό service επιτυγχάνουμε τη μέγιστη αρχική απόδοση, αλλά και μακροζωΐα. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΦΗΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΛΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ ΦΘΕΙΡΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΡΩΣΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ.

ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ;

Ανάλογα με τη χρήση και το αρχικό κόστος, μπορεί να γίνει απόσβεση και σε 2 έτη. Συνήθως σε 3 χρόνια γίνεται πλήρης απόσβεση του ηλιακού συστήματος, ενώ σε μερικές περιπτώσεις (μεγάλο κόστος και μικρότερη χρήση) μπορεί να χρειαστούν και 4 εως 5 χρόνια. Θεωρειτε η καλυτερη επενδυση για μια οικια η επαγγελματικο χωρο ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΘ΄ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ;

Ναι και είναι η πιο οικονομική και οικολογική λύση, από άποψη κατανάλωσης ενέργειας. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΟΙΚΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΕ 15 ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ. ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 1000 ΛΙΤΡΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ 100% ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 40 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 70%. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΟ 50 ΜΕ 60%.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟ: ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.
ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΕ 3 ΜΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ.

ΧΑΛΚΙΝΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ;

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ! ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.
Η ΗΛΙΟΘΕΡΜ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΧΑΛΚΟ 100% ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ. ΕΝΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΜΥΧΗ. Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. ΠΕΡΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ! ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΝΟΔΙΟ ΣΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΑ. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΧΑΓΚΙΝΟΥ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ? Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ!

ΔΙΠΛΗΣ Η ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

Τριπλής ενέργειας χρησιμοποιούμε αν στην οικεία υπάρχει αυτόνομος λέβητας, αντλία θερμότητας ή ενεργειακό τζάκι με νερό για να έχουμε μεγαλύτερη εξασφάλιση ζεστού νερού χρήσης από τον ηλιακό όταν συνδεθεί με την ανάλογη πηγή θέρμανσης. Ο διπλής ενέργειας σημαίνει θέρμανση από τον ήλιο και με ηλεκτρική αντίσταση. ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 3ης ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΒΗΤΑ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΒΗΤΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ 3ης, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 3ης ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ 2ης ΣΕ 3ης ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΕΥΡΩ. ΑΞΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ Η ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΙΤΑΝΙΟΥ;

Είναι μία εξελιγμένη μορφή συλλέκτη με ευαισθησία στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα τη μέγιστη απόδοση και με χαμηλή ηλιοφάνεια. Έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και μικρότερο μέγεθος, με καλύτερα αποτελέσματα.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ;

Είτε πλυντήριο ρούχων, είτε πλυντήριο πιάτων, μπορεί να δεχθεί ζεστό νερό αρκεί να ενδείκνυται η συγκεκριμένη συσκευή. Σε περίπτωση που δεν ενδείκνυται μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλβίδα ελέγχου θερμοκρασίας που θα την ρυθμίζουμε χειροκίνητα στην ίδια θερμοκρασία με την συσκευή μας.

ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Η ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗΣ;

Στον ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας τοποθετούνται μόνο οι συλλέκτες στην ταράτσα/κεραμοσκεπή και το θερμοδοχείο μπορούμε να «κρύψουμε» σε ένα άλλο σημείο. Έχουμε έτσι καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και καλύτερη απόδοση. Το μοναδικό μειονέκτημά του είναι το σχεδόν διπλάσιο κόστος.