+30 2641- 0-33811 Mob. 6948 616676 Mon - Sat 09:00 - 21:00 3ο χλμ Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πιστοποίηση
ISO 9001:2008
Νο#1 βιομηχανία ηλιακών
στην Ελλάδα !
Ζητήστε Προσφορά

Οδηγίες χρήσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ

Για την καλή λειτουργία και την ισχύ της εγγύησης του ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες συντήρησης.

Έντυπες Οδηγίες

  • Ο ηλιακός θερμοσίφωνας φθάνει στη μέγιστη απόδοση σε δύο περίπου μέρες από την εγκατάστασή του (έχοντας πλήρη ηλιοφάνεια) . Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών, συνίσταται να αποφεύγετε την κατανάλωση ζεστού νερού.
  • Ελέγχετε κάθε χρόνο το επίπεδο του αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα το οποίο θα πρέπει να προμηθεύεστε αποκλειστικά από την εταιρεία μας. ΠΡΟΣΟΧΗ, ποτέ μην πληρώσετε το σύστημα με υγρό που πωλείται στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Σε αυτή την περίπτωση η απόδοση του ηλιακού θα μειωθεί στο ελάχιστο.
  • Η χρήση νερού ή ακατάλληλου υγρού μπορεί να ακυρώσει την ισχύ της εγγύησης.Για την πλήρωση του αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα πρέπει απαραιτήτως να αφαιρεθούν η βαλβίδα ασφαλείας και το διαστολικό (ή τάπα) κάνοντας πλήρωση σε ένα από τα δύο σημεία έως ότου γεμίσει το κύκλωμα.

Iδανική περίοδος συμπληρώματος αντιψυκτικού υγρού...

Η ιδανική περίοδος συμπληρώματος αντιψυκτικού υγρού είναι τέλος Οκτωβρίου, πάντα κατά τις πρωινές ώρες όταν η θερμοκρασία νερού του θερμοδοχείου δεν ξεπερνά τους 40ºC (μετά από συννεφιασμένη ημέρα ή μεγάλη κατανάλωση νερού για την πτώση της θερμοκρασίας).

Εκτιμώμενη ποσότητα ανά έτος 1 λίτρο μέγιστο. Σε περίπτωση που δεχθεί μεγαλύτερη ποσότητα ενημερώστε τον εγκαταστάτη για τυχόν διαρροή.

Πριν τοποθετηθούν στη θέση τους το ασφαλιστικό και το διαστολικό...

Πριν τοποθετηθούν στη θέση τους το ασφαλιστικό και το διαστολικό, πρέπει απαραιτήτως να προστεθεί τεφλόν στο σπείρωμα του μπόιλερ για αποφυγή διαρροής.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να φέρει ράβδο μαγνησίου (ανόδιο) η οποία θα πρέπει να ελέγχεται ανά διετία και να γίνεται η αντικατάστασή του σε περίπτωση φθοράς.

Κατά τον ετήσιο έλεγχο της ράβδου συστήνεται ο έλεγχος για επικόλληση αλάτων στα εσωτερικά τοιχώματα του μπόιλερ και ο καθαρισμός τους. Ο καθαρισμός απαγορεύεται να γίνεται με αιχμηρό ή μεταλλικό αντικείμενο για αποφυγή ραγίσματος τις επιφάνεια του γυαλιού.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να...

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζετε το τζάμι των συλλεκτών για τη μέγιστη απόδοση του συστήματος. Απαγορεύεται ο καθαρισμός σε ώρες έντονης ηλιοφάνειας για την αποφυγή θραύσης του τζαμιού.

Σε περίπτωση σπασίματος του τζαμιού του συλλέκτη, θα πρέπει να προχωρήσετε στην άμεση αντικατάστασή του έτσι ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά στο συλλέκτη.

Μια φορά το χρόνο πρέπει να ελέγχεται η λειτουργία των βαλβίδων. Καλό είναι να ελέγχονται και οι βίδες, τα παξιμάδια, τα ούπα, τα στριφώνια και τα ελάσματα στήριξης, μην τυχόν έχουν χαλαρώσει ή φθαρεί κυρίως όταν ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι τοποθετημένος κοντά στη θάλασσα. Σε περίπτωση φθοράς θα πρέπει να αντικατασταθούν (με έξοδα του αγοραστή).

Από τη στιγμή που το μπόιλερ γεμίζεται με νερό δε θα πρέπει να...

Από τη στιγμή που το μπόιλερ γεμίζεται με νερό δε θα πρέπει να εκκενώνεται για πολύ ώρα παρά μόνο όταν πρόκειται για αλλαγή της ράβδου μαγνησίου ή της ηλεκτρικής αντίστασης που απαιτείται κάποιος χρόνος, γιατί υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ρωγμές και αποκόλληση της εσωτερικής προστασίας της δεξαμενής.

Σε περιοχές όπου η σκληρότητα νερού είναι υψηλή, συνίσταται η τοποθέτηση φίλτρου νερού.

Σε περιοχές όπου η πίεση παροχής νερού ξεπερνά τα 4bar είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μειωτής πίεσης και διαστολικό.

iliakos-thermosifonas-inox
  • Παρακολουθείστε τη λειτουργία του ηλιακού τις πρώτες ημέρες μετά την εγκατάστασή του και προσέξετε μήπως εμφανιστεί τυχόν διαρροή σε κάποιο από τα σημεία σύνδεσης και ενημερώστε άμεσα τον εγκαταστάτη.
  • Τους θερινού μήνες εφόσον δεν καταναλώνετε όλο το ζεστό νερό ή παρατηρείτε υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία  πρέπει να καλύπτετε μέρος ή το σύνολο της συλλεκτικής επιφάνειας αρχίζοντας από το κάτωμέρος (περίπου το 50%).
  • Σε περίπτωση απουσίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλύψτε πλήρως τους συλλέκτες. Έτσι θα αποφύγετε την ανάγκη να συμπληρωθούν υγρά στο κλειστό κύκλωμα μετά το τέλος της θερινής περιόδου και θα αυξήσετε το χρόνο ζωής του ηλιακού σας αφού θα περιορίσετε την χωρίς λόγο καταπόνησή του σε υψηλές θερμοκρασίες-πιέσεις και τη φθορά τω υλικών από ελαστικό προκαλώντας πιθανών μόνιμη βλάβη σε όλα τα υλικά του ηλιακού – μην καλύπτοντας τον πελάτη η εγγύηση.
  • Τις χειμωνιάτικες ημέρες αποφύγετε την άσκοπη χρήση ζεστού νερού μεταξύ 10:00πμ και 14:00μμ. Επιτυγχάνετε έτσι τη μέγιστη δυνατή απόδοσή του.
  • Αποσυνδέστε την ηλεκτρική παροχή πριν από κάθε επέμβαση στο σημείο σύνδεσης της αντίστασης.
  • Η διαχείριση των τμημάτων του ηλιακού μετά από το τέλος της ζωής τους πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες νόμους, με γνώμονα την ανακύκλωση των υλικών κατασκευής.